Selectia nationala pentru Cerbul de Aur, transmisa in direct, vineri seara, la TVR 1, s-a desfasurat ca "la romani". Ploaia torentiala si erorile de jurizare au dat peste cap desfasuratorul emisiunii, insa Dan Teodorescu, gazda serii, a salvat aparentele, determinand telespectatorul sa nu schimbe pe alt canal.

Concursul de vineri seara nu a trecut, nici de aceasta data, neobservat, iar ecourile nu s-au lasat prea mult asteptate. Andra, Mihai Traistariu si Ovidiu Anton au castigat selectia nationala si vor reprezenta Romania la editia din acest an a Festivalului International de Muzica Cerbul de Aur de la Brasov.

Gina Pop Band depune contestatie

Daca cei trei interpreti au fost multumiti de cum a decurs totul, nu acelasi lucru se poate spune despre Gina Pop Band, care poate fi considerata marea invinsa a competitiei, aflata imediat sub linie, pe locul patru, la doar sase puncte diferenta de castigatorul locului al treilea, Ovidiu Anton (Scoala Vedetelor).

Participantii si nu numai ei banuiau numele primilor doi clasati inainte de deschiderea plicurilor de catre juriu, iar batalia propriu-zisa se dadea pentru locul al treilea, disputat de ceilalti 10 concurenti.

Votul publicului (50 %) o plasa pe Gina Pop Band pe pozitia a treia, iar pe Ovidiu pe a cincea, insa decizia juriului (50 %) a stabilit un alt clasament, iesind din "joc" Gina Pop Band, care a primit din partea Aurei Urziceanu si a Didei Dragan note de 4, respectiv 1, dupa ce, initial, ii acordasera 6 plus si 7.

Cum aceste note se mai dadusera, s-a stabilit, ad-hoc, ca Gina Pop Band sa primeasca puncte mai putine, asta pentru a merge mai departe concursul. Astfel, s-a trecut, cu glume si chicoteli, peste aceasta "problema". Cantareata din Bistrita-Nasaud nu se da batuta si este hotarata sa depuna contestatie. "A fost o cacealma. S-au impartit notele ca la piata.

Eu nu acuz pe nimeni si nu ma intereseaza cine este vinovat. Ca si concurenti, stiam ca nu trebuie sa dai doua note la fel si dansele nu au stiut? Imi cer dreptul de a merge la Cerb si cum anul trecut au mers patru concurenti si anul acesta pot admite sa mearga mai departe tot patru. Daca nu se va rezolva situatia cu punctajul, nu ma voi opri aici", ne-a declarat Gina.

Ovidiu promite ca va ridica publicul in picioare

Marele invingator al serii este, fara indoiala, tanarul Ovidiu Anton, cu prezenta scenica si sigur pe el. La sfarsitul emisiunii, cu toate ca se calificase al treilea, cu 181 de puncte, Ovidiu parea nemultumit de unele note acordate de juriu. Acesta ne-a declarat: "Nici nu am realizat ca am castigat, pana a doua zi.

In toata aceasta perioada am trait in stres continuu, mai ales ca a existat o concurenta foarte tare. La sfarsit am clacat si parca nu eram eu. Acele note de 2, 3 si 4 m-au facut irational si vreau, pe aceasta cale, sa cer scuze juriului pentru acele iesiri".

Ovidiu va canta la festivalul din toamna melodia "Let me entertain you" a lui Robbie Williams, cu promisiunea ca va ridica publicul in picioare. Andra si-a adjudecat locul I, binemeritat, cu 285 de puncte, fiind urmata de Mihai Traistariu, cu 262 de puncte, care ne-a marturisit ca este fericit si se simte implinit.

"Pe de o parte, ma asteptam sa fiu in primii trei si sunt multumit ca, in sfarsit, am luat note de 11 si 12, mai ales ca am fost la toate concursurile Eurovision si nu am ajuns asa sus. Pentru mine este un an exceptional, voi participa la Mamaia, apoi la Cerb". Andra spune ca este pregatita pentru concursul din toamna si "simt ca este momentul meu.

Ma bucur ca mi s-a oferit sansa de a participa la Cerbul de Aur". Pe locul cinci s-a clasat Rafael, fiind urmat de Asha, Haiducii, Avantgarde, Vicenzo, Etnic, Mirage si El Negro.