Potul cel mare de la Loto 6 din 49 i-a facut pe multi romani sa dea fuga la agentiile Loto sa puna cate un bilet. Chiar daca majoritatea nici macar nu viseaza la porcoiul de bani pus in joc, ei spun ca vor macar sa incerce.

Functionarii de la ghisee ne-au declarat ca deja se poate vorbi de profesionisti ai jocului de noroc, care investesc sume de ordinul zecilor de milioane de lei in fiecare saptamana.

“Doar cutremurul din ’77 i-a facut pe romani sa uite de extragerea la Loto. Imi aduc aminte ca atunci am avut cele mai slabe incasari de cand sunt in sistem. In rest, in fiecare saptamana, aceiasi oameni vin cu biletele gata completate sa le depuna“, ne-a spus Catinca Enoiu, functionar la una din agentiile Loto din Militari. Femeia a ajuns sa cunoasca fiecare jucator in parte.

Mai mult, aceasta chiar isi da seama daca cineva are habar de jocul de Loto s-au nu. “Sunt mai multe tipuri de jucatori. Primul tip sunt cei care merg pe aceleasi numere tot timpul. De obicei, acestia aleg zilele de nastere, numerele lor norocoase sau cine stie ce data importanta din viata lor. Un al doilea tip de jucatori il reprezinta cei care pun numerele la intamplare.

Ei vin in magazin, aleg la intamplare niste cifre si pleaca. Cei din urma sunt profesionistii. Ei stau in fiecare saptamana si isi fac calcule peste calcule, verifica ce numere au iesit si de cate ori. In plus, acestia folosesc si variantele combinate sau schemele reduse pentru a creste sansele de castig“, ne-a precizat Catinca Enoiu.

Trebuie spus ca, pe langa aceste tipuri, care cuprind jucatorii constanti, adica cei care in fiecare saptamana depun cate un bilet, mai sunt si cei atrasi de potul cel mare. “De cate ori incepe valva in mass-media despre reportul de la Loto apar si ei. Unii dintre acestia nici macar nu stiu cate numere sa puna si ne roaga pe noi sa le completam biletul“, a adaugat functionarul de la agentia Loto.

Jucatori de ocazie

Acest lucru s-a intamplat si in aceasta saptamana deoarece premiul la categoria I de la Loto 6 din 49 a ajuns la aproximativ 2 milioane de euro. Inca de ieri, de la primele ore ale diminetii, multi au mers la agentiile Loto sa puna cate un bilet. “Am avut clienti, insa grosul o sa vina maine (n.r. - astazi) si duminica.

Cei mai multi au jucat variante simple, insa sunt unii care au investit si mai mult. Spre exemplu, este un grup de patroni din zona care pune mai multe bilete de 20 de milioane de lei, mai ales cand potul este foarte mare. Cei mai multi, care se mai pricep la acest joc, joaca variante pe schema redusa cu noua sau 12 numere“, ne-a spus Catinca Enoiu.