Dupa conferinta de presa in care a respins atacurile presedintelui Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu a dezvaluit si numele celor trei personaje care, in viziunea presedintelui, l-ar fi determinat pe premier sa renunte la anuntata demisie.

Este vorba despre omul de afaceri Dinu Patriciu, de ziaristul Sorin Rosca Stanescu si de Peter Imre, Corporate Affairs Manager al companiei Philip Morris.

In comunicatul remis de biroul de presa al Guvernului, premierul spune ca: "Omul de afaceri la care se refera presedintele in interviul sau este Dinu Patriciu, cu care ma cunosc de 15 ani. Ne-am intalnit public pe 17 iulie, la o masa intr-un restaurant din Snagov, unde ni s-a alaturat ulterior si Sorin Rosca Stanescu.

Tot atunci am invitat sa ia loc alaturi de noi si un important consilier prezidential, care era impreuna cu sotul. Cu acea ocazie, s-a discutat despre orice subiect pretabil la o conversatie la o masa la care participau aproximativ 10 persoane."

Referitor la Peter Imre, Tariceanu afirma ca "reprezentantul industriei de tutun la care face referire seful statului este Peter Imre, vechi prieten de peste 12 ani, cu care mi se intampla sa joc table pe plaja".