Concursul pentru sefia stirilor TVR se apropie. Desi data- limita pana la care se puteau face inscrieri a fost amanata cu o saptamana, numai cinci persoane aveau ieri, la ora 15.00, sanse de a participa la concurs.

Termenul-limita pentru inscriere a fost ora 21.00.

Rodica Culcer, Gabriel Klimowicz, Cristian Nitulescu, Cristina Vasiloiu si Emilia Nicolaescu sunt cei cinci pretendenti la o slujba nu tocmai usoara: reformarea stirilor TVR, aflate acum intr-un puternic declin calitativ si de reputatie.

Cunoscut analist politic si realizator de emisiuni, Rodica Culcer este singurul concurent care a anuntat ca se va inscrie si primul care a facut-o.

„Ceea ce ma intereseaza pe mine cel mai mult este profesionalismul si etica unui serviciu public de stiri”, a declarat aceasta pentru EVZ. Ea crede ca cel mai mare defect al sau este exigenta, despre care spune ca uneori poate sa faca si rau.

Stirile TVR, un reper

Al doilea inscris in cursa a fost jurnalistul Gabriel Klimowicz, aflat deocamdata pe statele de plata ale National TV si N24. A trecut pe la PRO TV si pe la mai multe ziare centrale. O parte din reputatie si-a construit-o cu editorialele din „Ziarul financiar”, de acum cativa ani.

Experienta de televiziune il face sa spuna ca cel mai important e profesionalismul. „Vreau ca jurnalul TVR sa devina un reper pentru stirile romanesti”, sustine Klimowicz, care nu crede ca are vreun defect ce l-ar putea impiedica sa fie un bun director de stiri la televiziunea publica.

La inceputul saptamanii trecute, redactorul-sef al stirilor interne la TVR, Cristian Nitulescu, si-a depus la randul sau candidatura.

Acuzat de mai multi jurnalisti din TVR si de societatea civila ca ar fi contribuit la controlul PSD asupra televiziunii publice, Nitulescu accepta ca cel mai mare defect al sau este tocmai aceasta reputatie pe care trebuie sa o depaseasca.

„Vreau sa demonstrez ca se poate face meserie, iar daca voi castiga, de a doua zi Tudor Giurgiu va avea pe birou o demisie a mea in alb in cazul in care vreo stire nu va fi profesionista”, declara Nitulescu.

Omul liberalilor

Cristina Vasiloiu este persoana despre care s-a spus ca are sansele cele mai mari sa castige, datorita apropierii sale de PNL si, in special, de Mona Musca.

Ca si Rodica Culcer, cel mai mare defect si-l recunoaste a fi exigenta. Declara doar ca va face tot ce poate sa aduca Televiziunea Romana la nivelul si reputatia pe care le merita.

Cel de-al cincilea candidat este Emilia Nicolaescu, fost redactor la Departamentul sanatate in TVR. Singura fara experienta de conducere dintre candidati, Emilia Nicolaescu nu a dorit, din motive personale, sa-si comenteze in nici un fel candidatura.

Conform CV-ului sansele sale de a ocupa functia vizata sunt aproape inexistente. Surse din interiorul TVR informeaza si despre o a sasea persoana care s-a inscris la concurs, dar careia nu i-a fost acceptata candidatura pentru ca nu a prezentat intreaga documentatie ceruta.