Dintr-un fond special de 9,69 milioane de lei noi

Statul acorda prime de productie cultivatorilor de tutun

de Irina Bolboaca     Curentul
Marţi, 9 august 2005, 0:00


Producatorii agricoli de tutun, persoane fizice sau juridice, vor beneficia de sprijinul direct al statului, sub forma de prime de productie, in scopul imbunatatirii cresterii calitatii tutunului.

Valoarea primei acordate pe kilogramul de tutun variaza intre 11.765 si 23.529, in functie de tipul cultivat. Suma totala alocata este de 9.690.000 lei noi si se asigura de la bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Vor beneficia de acest sprijin producatorii agricoli care cultiva tutun, in baza contractului de vanzare-cumparare incheiat cu unitatile prim-procesatoare si care fac dovada pentru suprafetele plantate ca sunt inregistrate in registrul agricol, iar in cazul persoanelor juridice, in registrul exploatatiilor agricole.

Termenul limita pentru depunerea cererii este 30 aprilie a anului urmator anului de recolta, data la care intreaga productie de tutun este livrata.

Plata se va face de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti direct in contul beneficiarului, deschis la trezorerie pentru persoane juridice, iar pentru persoane fizice, in contul deschis de acestea la bancile comerciale sau cu mandat postal.

Acordarea sumelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea sau atestarea de date ori de situatii nereale pe documentele de decontare, se va sanctiona cu amenda de la 500 lei noi la 1.000 lei noi, precum si cu obligarea la restituirea contravalorii sumelor incasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflatie.


57 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri