Politistii constanteni au anuntat ieri ca fetita de sase ani, Andreea Mihaela Dodan, disparuta in urma cu opt zile din satul Plopeni a fost data si in urmarire generala.

In sprijinul politistilor constanteni au venit si doi specialisti de la Directia Generala de Investigare a Crimelor, trimisi de seful politiei romane, chestorul Dan Fatuloiu.

Mama si tata, supusi testului poligraf

Seful IPJ Constanta, comisarul-sef Victor Popescu, ne-a declarat ca in cercul suspectilor au intrat si parintii fetitei. El nu-si explica de ce disparitia Andreei a fost anuntata atat de tarziu, motiv pentru care, parintii acesteia au fost audiati deja de anchetatori.

Victor Popescu ia in calcul si varianta ca acestia sa-si fi vandut copila. De altfel, maine, suspectii in acest caz si parintii micutei vor fi adusi la Constanta pentru a fi supusi testului poligraf.

Plopeniul, mai linistit

Ieri dimineata, in centrul localitatii Plopeni, la singura terasa, cativa oameni. Fiecare are o parere in privinta disparitiei Andreei, insa toate suspiciunile converg catre acelasi scenariu.

„Nu stiu eu multe, dar banuiesc ca fetita a fost rapita pentru un imprumut nereturnat”, ne intampina un barbat mai in varsta. „Se zice ca tatal ei ar fi luat niste bani cu camata si aia au venit sa-i ia copila”, sare un altul.

Despre familia fetitei nu se stiu foarte multe. „Oamenii sunt amarati. Au venit abia de o luna din Nazarcea. Cine stie ce or fi facut de acum au beleaua asta”, spune alta sateanca.

Marti, 2 august. Politia constanteana este alertata de familia Dodan din Plopeni in legatura cu faptul ca fiica lor, Andreea, in varsta de 6 ani, nu a mai fost vazuta inca din ziua precedenta. Urmeaza cateva zile de agitatie. Politisti de la judet, voluntari veniti sa ajute, ziaristi si care de reportaje iau cu asalt localitatea.

Azi, 9 august. Cercetarile dureaza de o saptamana. Misterioasa disparitie a micutei insa nu este elucidata. Anchetatorii criminalisti emit ipoteze, verifica informatii, audiaza suspecti. Dupa lungi cautari cu ajutorul unor caini special antrenati, voluntarii si-au incheiat si ei misiunea.