BCR Leasing isi mentine trendul ascendent de dezvoltare, raportand, la finele semestrului I 2005, o valoare totala a bunurilor finantate de peste 100 de milioane euro si, respectiv, o valoare totala a contractelor de peste 120 milioane euro. Aceste cifre reflecta mentinerea unei dinamici accentuate de crestere de peste 270% a vanzarilor companiei, fata de perioada similara a anului trecut.

Ca urmare, dupa primele 7 luni ale anului 2005, volumul vanzarilor realizate a depasit intreg nivelul anului 2004.

Evolutia cererii a determinat o modificare relevanta a structurii vanzarilor. Astfel, pe primele sase luni ale anului 2005, segmentul de leasing pentru autovehicule reprezenta aprox.

80% din portofoliul de servicii al companiei, comparativ cu o pondere de 90% la jumatatea anului trecut, lasand loc pentru un aport mai consistent pe segmentul de echipamente si utilaje (20% in ianuarie-iunie 2005 fata de 9% in aceeasi perioada a anului 2004).

„Primul semestru 2005 a insemnat pentru BCR LEASING si o etapa de dezvoltare organizationala - a declarat Claudiu Stanescu, Presedinte-Director General.

Pe de-o parte, ne-am extins parteneriatele in sectoare economice cu mare potential, cum este leasingul pentru produsele software Autodesk, dedicate proiectarii in constructii, si ne-am completat gama de servicii financiare cu o oferta competitiva de leasing imobiliar pentru persoane juridice.

Pe de alta parte, ne-am dezvoltat reteaua nationala de sucursale, infiintand 6 noi unitati operationale fata de cele 14 existente la finele anului 2004.

Aceste directii de actiune raspund nevoilor specifice de dezvoltare ale clientilor nostri – fie ei mari companii, institutii din sectorul public, intreprinderi mici si mijlocii sau persoane fizice – cu care construim si dezvoltam un parteneriat de durata. Dorim sa investim in aceasta relatie”, a precizat dl. Stanescu.

BCR LEASING, infiintata in martie 2001, s-a situat, in mod constant, intre primele trei companii de profil din Romania. Anul 2004 a adus companiei un volum total al contractelor de cca. 130 milioane euro, corespunzator unei cote de piata de peste 8%, pentru ca, dupa primele 3 luni ale anului 2005, aceasta sa ajunga la cca. 12%.