Soarele verii prieste nu doar producatorilor de bere si racoritoare, ci si saloanelor de infrumusetare care inregistreaza o cerere mult mai mare decat in restul anului. "In perioada iunie-iulie avem numar dublu de clienti pentru serviciile de tratament corporal anticelulitic, dar si pentru solar, epilat si cosmetica.

Fiecare vrea sa arate cat mai bine in concediu la mare", spune proprietara salonului Sunshine Club din Capitala. Printre cele mai cautate servicii s-a numarat anul acesta fata de alti ani, solarul, adica bronzarea artificiala, pe fondul vremii neobisnuit de reci de la inceputul acestei veri.

Un minut la solar costa intre 1 si 2 lei, iar expunerea se face in mod progresiv: la inceput 6-7 minute, iar apoi 9-10 minute de solar pe zi. Pretul nu ii sperie pe cei cu pielea alba, saloanele avand tot mai multi clienti, in mare parte, de gen feminin. Foarte cerute au fost si serviciile de manichiura si pedichiura, pentru care lunile de vara aduc un adevarat boom.

"De cand incepe vara, cererea pentru "aranjatul" unghiilor de la mana si picioare creste de 4 sau 5 ori", afirma Alice Menzel, manager general al celor doua saloane Jacqelline din Capitala. Perioada cea mai aglomerata pentru coafeze si cosmeticiene este joi si vineri, pentru ca in weekend sa scada brusc.

"In timpul verii, sambata si duminica nu prea avem clienti, toti pleaca la mare , spre deosebire de restul anului cand pentru fiecare ora din weekend avem o programare", sustine Florina Alexa, asociat unic Ni-Co Beauty.