Afirmatiile, dar mai ales acuzele presedintelui Basescu la adresa premierului Tariceanu nu au ramas fara ecou in randul liberalilor. Direct sau indirect insa, acestia spera ca spusele sefului statului sa fie doar o greseala sau un mod diferit de a privi unele probleme. Cum era de asteptat, sedinta Comitetului Executiv de marti seara a avut inclusa pe ordinea de zi si acest subiect "neprogramat".

In mod normal, presedintele partidului prezinta o data sau de doua ori pe luna situatia politica in cadrul Comitetului Executiv. Problema liberalilor este ca nu stiu ce decizie ar putea sa fie luata. Anumite voci sunt insa de parere ca cel mai indicat ar fi ca "problema" sa se lamureasca intr-un fel sau altul intre premier si presedinte.

Un dialog politic cinstit si cu cartile pe fata pare a fi una dintre solutiile agreate de PNL. Pe de alta parte insa, partidul considera ca se poate conduce singur si nu are nevoie de nici un fel de imixtiuni. Nu a putut fi insa ocolita intrebarea pe care unii liberali si-au pus-o, daca cineva anume chiar doreste ca Alianta D.A. sa ajunga in imposibilitatea de a mai functiona.

Liberalii spera insa ca ceea ce a spus Basescu sa fi fost intr-un context de vacanta. Nu a fost exclusa insa nici ideea ca s-a putut ajunge la aceste afirmatii si pentru ca au fost primite informatii diferite. Prin urmare, a aparut iar ideea infiintarii unei Comunitati de informatii, astfel incat sa nu se mai strecoare lucruri care ar putea degenera in adevarate conflicte.

Planurile de vacanta ale unora dintre liderii liberali au facut ca prezenta la sedinta de marti seara sa fie ceva mai redusa decat in mod obisnuit.