Dan Dumitru, directorul Departamentului de Stiri de la Prima TV, si-a anuntat, marti, demisia din acest post. Dumitru ne-a declarat ca a luat aceasta decizie inca din luna mai, dupa incheierea crizei ziaristilor romani rapiti in Irak.

Desi la prima vedere pare ca plecarea de la Prima TV este direct legata de criza jurnalistilor rapiti, acest lucru este negat atat de Dan Dumitru, cat si de conducerea postului, reprezentata de directorul pentru comunicare, Anca Rusu.

Conform declaratiei oferite agentiei Mediafax, motivele plecarii sale de la Prima ar fi de natura personala si profesionala. Decizia nu ar avea, dupa cum ne-a declarat, nici o legatura cu rapirea celor trei ziaristi. „A fost o initiativa personala, dupa o discutie cu conducerea postului. Ne-am despartit prieteni si cu asta, basta.

Momentul rapirii ziaristilor este doar o referinta, nu are legatura cu decizia plecarii mele.“ Intrebat daca i s-a reprosat vreodata ca i-a lasat pe cei doi ziaristi de la Prima TV sa plece in Irak, Dan Dumitru raspune: „Absolut deloc“.

Cat priveste intervalul de doua luni lasat sa se scurga de la momentul luarii deciziei de a-si da demisia si plecarea propriu-zisa, Dan Dumitru spune ca „asa mi s-a parut civilizat sa procedez. Trebuia sa las lucrurile sa se aseze, pentru ca activitatea sa se desfasoare in mod absolut normal. Pentru ca datorez ceva acelui Departament de Stiri.

L-am condus opt ani de zile, intr-un fel, intr-o oarecare masura, este creatia mea, m-am simtit extraordinar langa acei oameni care sunt deosebiti, de un devotament si de o abnegatie totale“. Cu toate acestea, Dan Dumitru marturiseste ca „au mai existat si neintelegeri intre el si patronat, dar acestea sunt inevitabile si nici nu au fost relevante si definitorii in luarea deciziei“.

Fostul redactor-sef, a mai precizat ca in acest moment nu il intereseaza alte oferte si ca isi va acorda o luna de zile de vacanta „totala“.

La randul sau, directorul de PR al postului, Anca Rusu, ne-a declarat ca au existat diferente de opinie intre Dan Dumitru si noua conducere suedeza, instalata in luna februarie. Dan Dumitru a mai parasit o data, in septembrie 2004, conducerea Departamentului de Stiri de la Prima TV, pentru a se reintoarce in ianuarie 2005.

Nici prima dintre plecari nu e motivata de vreun conflict cu conducerea postului ci, dupa cum declara Dumitru: „Am acceptat oferta de a fi director de stiri la National TV pentru ca aveau o logistica mult mai performanta decat la Prima“.

La conducerea Departamentului de Stiri al Prima TV a fost numit Emil Pop, care a lucrat mai multi ani in sectia de Investigatii a publicatiei „Evenimentul zilei“ si este editorul publicatiilor „Investigatorul“ si „TIR Magazin“. El a detinut functia de Director de Stiri al postului de televiziune Antena 1 si a fost primul redactor-sef al Prima TV.