Liderii Coalitiei de guvernamant intruniti miercuri seara au semnat o declaratie comuna prin care se angajeaza sa sustina schimbarea presedintilor celor doua Camerele ale Parlamentului pana la 15 septembrie prin modificare regulamentelor acestora.

Dupa 4 ore de discutii liderii celor patru partide, PNL, PD, PC si UDMR, au semnat o declaratie comuna prin care vor sprijini inlocuirea lui Nastase si Vacaroiu din fruntea Camerelor pana la 15 septembrie, in care sunt cuprinse si masuri care tin de inlaturarea efectelor inundatiilor si schimbarea legii privind numirea si revocarea presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene.

Premierul a precizat ca Coalitia a luat act de recentele declaratii ale presedintelui Traian Basescu si considera oportuna o discutie cu acesta pentru a lamuri chestiuni legate de declaratiile sale.

Calin Popescu Tariceanu a cerut din nou desecretizarea informatiilor primite de la SRI pentru a nu plana suspiciuni de coruptie asupra Guvernului.

Referitor la unele solicitari ale Partidului Conservator, privind declararea averilor si sustinerea capitalului autohton, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca acestea vor fi analizate, dar a precizat ca are "rezerve" ca se va putea adopta o reglementare privind reducerea la zero a taxei pe valoarea adaugata (TVA) pentru anumite produse.

Premierul a declarat ca nu s-a vorbit de remanierea guvernului.

Presedintele PD, Emil Boc a declarat ca Partidul Conservator si-a dat acordul asupra propunerilor Aliantei iar daca calendarul stabilit de Coalitie va fi respectat exista premise ca aceasta sa poata guverna Romania si sa isi indeplineasca promisiunile din campania electorala.

Consiliul National de Coordonare al Aliantei PNL –PD s-a intrunit, miercuri, inaintea Consiliului coalitiei si a stabilit un calendar politic clar pentru modificarea regulamentelor celor doua camere ale Parlamentului astfel incat cei doi presedinti, ai Camerei si ai Senatului, sa poata fi schimbati in luna septembrie.

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca cine nu respecta calendarul politic stabilit se autoexclude din Alianta.