Potrivit indicatorilor macroeconomici incasarile la buget au crescut cu peste 17 la suta in primul semestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cu toate ca s-a redus rata de impozitare pe profit la 16 la suta, in primul semestru al acestui an s-a inregistrat un plus de peste sase mii de miliarde de lei vechi la bugetul consolidat.

De asemenea, au avut loc cresteri si la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, respectiv peste 24 la suta, insumand aproximativ opt mii de miliarde de lei vechi.

Mai mult, bugetul de asigurari pentru somaj a crescut in aceeasi perioada cu peste 18 la suta, iar veniturile la bugetele locale au crescut de asemenea cu 18 la suta.

Calin Popescu Tariceanu a aratat ca in acest an cresterea economica va tinde spre sase la suta, iar inflatia este prognozata sa se incadreze in parametri anuntati.

Indicatorii economici au fost analiati intr-o intalnire informala de Calin Popescu Tariceanu, ministrul de finante, Ionut Popescu, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si alti specialisti din domeniul economic.