Mai mult decat celebra formatie rock Rolling Stones i-a atacat feroce pe politicienii neoconservatori americani, cu adresa indirecta, dar transparenta la presedintele George W. Bush, intr-o piesa care va fi scoasa abia peste cateva saptamani, dar ale carei versuri au fost reproduse pe larg de prestigioasa revista „Newsweek”: „Sweet Neo Con”.

„Iti spui crestin, eu iti spun ipocrit/ Iti spui patriot. Ei bine, eu cred ca esti plin de rahat!... Cum de te-nseli atat de mult, dragul meu neocon” - sunt doar cateva dintre versurile piesei care face parte din noul album „A Bigger Bang”, a carui lansare este prevazuta pentru 6 septembrie. „Este direct”, a declarat razand, cu referire la album, liderul trupei, legendarul Mick Jagger.

Desi nu face nici o referire nominala, cantecul „Sweet Neo Con” pare sa o batjocoreasca si pe Condoleezza Rice. In trecut, Jagger se angajase sa nu comenteze pe marginea politicii americane, insa acum afirma ca se simte obligat s-o faca si ca are chiar foarte multe de spus.