Sezonul estival a inregistrat un fapt inedit pe scena politica: reprezen-tantii Opozitiei parlamentare au fost mai prezenti in emisiunile de stiri difuzate de posturile de televiziune in luna iunie decat reprezentantii Puterii. Acest fapt rezulta dintr-o monitorizare realizata in perioada 1-30 iunie 2005 de CNA. Au fost luate in vizor principalele emisiuni de stiri, dezbatere si divertisment.

Preponderenta Opozitiei in emisiuni fost "umbrita" de faptul ca a fost prezentata in context negativ. Antena 1 a difuzat in proportie de 47,8% din timpul buletinelor de stiri materiale in care au fost prezenti reprezentanti ai Opozitiei si doar 26,6% cu reprezentanti ai Puterii. Peste 40% din procentele acordate Opozitiei au fost insa in context negativ.

PRO TV a dedicat 50,9% din spatiul de emisie Opozitiei si 22,1% majoritatii parlamentare. Aproape 40 de procente din cele 50 acordate Opozitiei au fost in context negativ. Singurul post de televiziune care a difuzat intr-o proportie mai mica materiale care includ reprezentanti ai Opozitiei este TVR 1.