O duzina de detinuti incarcerati la Penitenciarul Aiud au declarat oficial ca sunt homosexuali. Din acest motiv, directorul puscariei, Viorel Comanita, le-a alocat doua celule separate pentru cazare, informeaza Rompres.

Penitenciarul Aiud a fost inclus in categoria celor de maxima siguranta, iar cei 12 homosexuali declarati locuiesc cate sase in camera.

La fel ca si ceilalti peste 1.000 de condamnati, acestia au de executat pedepse care depasesc 20 de ani de detentie. Oficialii penitenciarului nu au precizat daca cei 12 sunt supravegheati permanent cu camere de luat vederi, la fel ca si colegii lor, nici daca au voie sa aiba contacte sexuale cand doresc.

De asemenea, nimeni nu explica in ce fel reactioneaza gardienii in timpul partidelor de amor ale homosexualilior, nici daca acestia sunt scosi la dus in acelasi timp cu restul colegilor, unde nu au usi la cabine.

Mai trebuie spus ca in aceeasi puscarie exista si o celula cu sase paturi, unde sunt cazate sase femei, care pozeaza in partenere. Asa cum a declarat directorul Comanita, ele reprezinta o problema reala, din cauza geloziei.

Directorul spune ca, adesea, intre femei se isca adevarate lupte, iar la final, fiecare dintre combatante are mainile pline de sange si de par.