Orice s-ar spune, fotbalul nostru, cu precadere cel din culise, este unul minunat, jovial, deloc plictisitor. Este vioi, surprinzator si spintar, adica pur balcanic.

Exemplificam cu cea mai recenta disputa dintre Otelul Galati si Steaua, via MM Stoica, disputa ce se vrea a fi un mic/mare scandal. Mic, pentru ca marul discordiei este un junior, mare pentru ca juniorul este capitanul echipei nationale de juniori si, dupa aprecierile unora, va fi, la timpul potrivit, inlocuitorul lui Radoi.

Scandalul deriva din eforturile Otelului, adica ale presedintelui Viorel Anghelinei si directorului executiv, Catalin Tofan, de a demonstra ca juniorul in cauza, Alexandru Tudose, ar fi fost luat cu japca de Steaua.

Ne-am informat la LPF, de unde ni s-a spus ca discutiile contradictorii sunt obisnuite in astfel de cazuri, ca probabil Otelul vrea mai multi bani pe juniorul cu pricina si ca, deocamdata, Steaua n-a depus la Liga vreun contract cu Alexandru Tudose.

Viorel Anghelinei ne-a declarat ca, daca s-a semnat vreun contract, Otelul va face un memoriu la FRF.

In plus, Viorel Anghelinei considera ca tot scandalul a pornit de la tatal juniorului, care, pentru semnarea unui contract intre fiul sau si Otelul, a impus conducerii niste conditii aberante, motiv pentru care Otelul nu are un contract cu Alexandru Tudose.

Documentarea noastra s-a incheiat dupa un dialog cu MM Stoica, presedintele executiv al ros-albastrilor: „Alexandru Tudose este jucatorul nostru inca de acum o saptamana. Il mai voiau Dinamo si Rapid, dar noi am fost mai iuti, ca sa nu spun ca am mai lucrat si eu cativa ani la Galati. Contractul a fost depus la Liga.

Tudose figureaza pe tabelul inaintat de noi la UEFA pentru cupele europene. Tratativele transferului au fost aduse la cunostinta Otelului prin Viorel Bors, managerul echipei numit de firma Mittal. Eu as fi vrut ca Tudose sa aiba un contract cu Otelul, dar, pentru ca nu l-a avut, l-am luat la grila. De ce sunt suparati cei de la Otelul, nu stiu, e treaba lor“.

Acestea fiind zise, sa vedem ce acuze va cuprinde memoriul pe care Otelul urmeaza sa-l inainteze la FRF. Si, probabil, si la LPF.