Cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, patronul clubului de fotbal Sahtior Donetk, este acuzat de un barbat din regiunea Donetk de tentativa de omor, relateaza Mosnews.

Serghei Cernisov a declarat ca Ahmetov l-a impuscat de doua ori in piept, in anul 1988. „Trebuie sa dovedim aceasta acuzatie“, a declarat viceministrul de Interne de la Kiev, Ghenadi Moskal.

Ahmetov, aflat in vacanta in Italia, este cercetat deja de catre procurorii ucraineni in legatura cu o ancheta penala privind o serie de actiuni violente petrecute in Donetk, in anii ‘90.

Deocamdata, nu au fost formulate acuzatii oficiale la adresa lui Ahmetov. Acesta nu s-a prezentat in fata procurorilor pentru a da explicatii in cazul implicarii sale in violentele din Donetk, pentru ca nu a dorit sa-si intrerupa vacanta.

Ahmetov l-a sprijinit pe fostul premier al Ucrainei, Viktor Ianukovici, in campania electorala pentru functia de presedinte al Ucrainei, alegeri pe care le-a castigat Viktor Iuscenko.

Noua putere de la Kiev a cercetat modul in care Ahmetov si-a creat imperiul industrial si l-a deposedat deja de cel mai mare combinat de otel din Ucraina, Krivorijstal, pe care miliardarul il achizitionase cu 800 de milioane de dolari in vara anului trecut.

Afacerea a fost considerata de presedintele Iuscenko drept „furt“, care a sustinut ca uzina valoreaza mult mai mult.