Raiffeisen International Bank-Holding AG a inregistrat un profit dupa impozitare de peste 220 de milioane de euro, cu 86 de milioane de euro mai mare decat in primul semestru al anului 2004. Toate cifrele sunt in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

In ceea ce priveste profitul inainte de impozitare acesta a fost de peste 270 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 60 la suta fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Profitul consolidat pentru primele sase luni ale anului 2005 a crescut cu peste 90 la suta, ajungand la valoarea de 185 de milioane de euro.

"Rezultatele obtinute in primele sase luni ale acestui an sunt o continuare a succesului inregistrat in anul 2004 si in primul trimestru al anului 2005. Am obtinut rezultate bune pentru toate segmentele de activitate. Numarul de clienti si volumul activitatii au crescut, sustinand astfel dezvoltarea viitoare", a comentat Herbert Stepic, directorul general al Raiffeisen International.

Elementul cu cea mai mare crestere a fost venitul net din dobanzi, care a crescut cu 50 la suta, de la 358 de milioane de euro la 535 milioane de euro.

Martin Grull, directorul financiar al Raiffeisen International, considera ca expansiunea rapida a segmentului clientilor retail este un factor foarte important pentru succesul pe termen lung: "Ne concentram pe serviciile si produsele pentru persoane fizice si IMM-uri. Succesul strategiei noastre este sustinut de cresterea rapida a bazei de clienti.

Doar in trimestrul al doilea am atras peste 350.000 de clienti noi, construind o baza solida pentru cresterea viitoare a castigurilor".

La sfarsitul lunii iunie 2005, Raiffeisen International avea 5,7 milioane de clienti, mai mult cu 1,3 milioane decat in aceeasi perioada a anului 2004.