Actrita americana Barbara Bel Geddes, celebra pentru rolul lui Miss Ellie Ewing in serialul de televiziune "Dallas", s-a stins la varsta de 82 de ani, rapusa de cancer pulmonar.

Bel Geddes a avut primul ei rol important pe Broadway in 1945, in "Deep Are the Roots". Interpretarea i-a adus atunci cronici pozitive si un premiu al Asociatiei Criticilor de Teatru de la New York pentru cea mai buna actrita.

In anii '50, imaginea Barbarei apare pe copertele revistelor vremii. Bel Geddes isi castiga faima in "Panic in the Streets" si "Vertigo", productii regizate de Alfred Hitchcock.

Anul 1978 a marcat debutul unei noi ere pentru Bel Geddes, care incepuse filmarile pentru "Dallas". Timp de 13 ani, productia-mamut a provocat o adevarata isterie internationala.

Pentru romani, serialul Dallas a reprezentat in anii '80 o supapa sociala si unicul contact cu mentalitatea si stilul de viata occidental. Personajele si veridicitatea situatiilor in care acestea erau implicate dadeau nastere unor adevarate dezbateri sociale si deveneau modele comportamentale, peste tot in lume.

Producatorii serialului au speculat momentul si au alimentat isteria, recurgand la adevarate strategii de marketing. Momentele-cheie ale scenariului erau tinute in suspans cate o saptamana. Casele internationale de pariuri aveau deja mize speciale pentru pasionatii de pariuri, fideli consumatori ai serialului.

Rolul lui Miss Ellie, pe care Bel Geddes l-a jucat din 1978 pana in 1990, a facut-o cunoscuta unei noi generatii de fani. In 1980, rolul i-a adus si un premiu Emmy pentru cea mai buna actrita.

De-a lungul celor 12 ani de filmari la "Dallas", pentru Bel Geddes situatiile din viata s-au suprapus deseori cu cele din scenariul serialului.

Atunci cand, conform scenariului, personajul Miss Ellie incerca sa supravietuiasca unui cancer la san, actrita Barbara Bel Geddes suferea in viata reala o masectomie provocata de aceeasi boala. Mai tarziu, in martie 1984, Bel Geddes a suferit un atac de cord, dar a revenit in serial si a ramas pana in 1990, cu un an inainte ca productia sa fie suspendata de CBC.

Copia din Slobozia

Toti actorii care au alcatuit distributia serialului au fost asimilati de catre public personajelor. Ca un veritabil blestem, de-a lungul carierei, actorii au fost urmariti de fenomenul Dallas.

Orice alt rol a palit in fata personajelor de la Southfork. Casa care reprezenta caminul familiei Ewing a devenit un adevarat loc de pelerinaj turistic. Si pe plaiuri mioritice, mai exact la Slobozia, exista o copie fidela a fermei din Dallas.

Jim Davis, interpretul lui Jock Ewing, a murit in 1981. Si cazul mortii lui a fost exploatat de producatorii serialului, care au initiat chiar concursuri cu premii pentru cei care se incumetau sa ghiceasca cine a omorat personajul.

Secretele Pamelei

Victoria Principal, interpreta Pamelei, sufera de hipercoagularea sangelui, o boala rara care o poate ucide in orice moment. Ea detine o companie de produse cosmetice foarte profitabila, Principal Secret Skin Care Line, care a inregistrat anul trecut un profit din vanzari de peste 1 miliard de dolari.

Falit

Supersuccesul serialului "Dallas" ar fi trebuit sa-i asigure lui Ken Kercheval, interpretul lui Cliff, un trai lejer. Kercheval este bolnav de cancer si falit din pricina divorturilor costisitoare.

Boala Dallas-ului

Howard Keel, alias Clayton Farlow, s-a stins din viata la varsta de 85 de ani, in urma unui cancer de colon. Howard Keel a jucat rolul unui fermier care se casatoreste cu Miss Ellie dupa moartea primului sot

al acesteia.

Zimbet de legenda

Larry Hagman, cel care i-a dat viata pe micul ecran carismaticului, dar diabolicului J.R. a devenit imaginea omului de afaceri fara scrupule. In varsta de 74 de ani, dupa o viata dezordonata, marcata de abuzuri, Hagman poarta povara unei ciroze si are nevoie de un al doilea transplant de ficat pentru a trai.

In 2000, Larry Hagman a vizitat Romania timp de sase zile, impreuna cu sotia sa.