Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui, este vedeta noului videoclip al trupei Voltaj, rol pe care l-a acceptat, spune ea, doar pentru ca ii place trupa.

„Imi place Voltaj! Desigur, nu mai mult decat imi place Proconsul”, continua, diplomat, Elena, care admite ca a avut emotii la filmari, avand in vedere ca este primul material video pe care il realizeaza.

„A mai aparut in prezentari de moda, a participat la sedinte foto, dar nu a filmat niciodata”, spune Calin Goia, de la Voltaj. Filmarile pentru videoclipul piesei „Patapetine”, cel de-al treilea single de pe ultimul album al trupei, „Povestea oricui”, s-au finalizat miercuri seara, pe Autostrada Soarelui.

„Nu mi-a fost foarte greu sa accept rolul. M-a sunat Calin Goia si m-am hotarat imediat, mai ales ca mi-a placut foarte mult personajul si ideea videoclipului”, spune Elena.

Viteza, explozii, motoare: Ultima poveste Voltaj se doreste un fel de western romantic, combinat cu Matrix, desigur, toate simplificate de contextul romanesc. Calin Goia struneste o motocicleta Ducatti, Elena conduce un Hyunday Coupe, exista explozii, urmariri spectaculoase, viteza, iubire, gelozie, batai.

„Enervata ca eroul din westernul pe care il urmarea saruta o doamna, Elena devine isterica, sparge tot din casa, inclusiv televizorul, arunca un tomberon in piscina si porneste, in viteza maxima, pe o autostrada.

Se lanseaza intr-o urmarire „ca-n filme” cu un motociclist, masina ei se rastoarna si explodeaza, urmeaza o scena de gelozie, care culmineaza cu faptul ca Elena ii trage o palma unei rivale”, povesteste Calin Goia.

„Nu e o alegere de marketing!”: „De videoclip s-a ocupat regizorul Dragos Buriga. Noi am avut doar doua pretentii: ca personajul povestii sa fie unul feminin si, daca se poate, sa fie cunoscut”, spune Calin Goia.

„Nu am ales-o pentru ca este Elena Basescu, desi trebuie sa admit ca poate parea o buna alegere de marketing. M-am gandit la ea pentru ca se potrivea foarte bine cu ce doream noi, o imagine de fata rebela, impulsiva”, spune regizorul Dragos Buriga.

„S-a descurcat excelent, mai bine decat alte fete cu experienta. A spus ca ii place foarte mult Voltaj. Probabil pentru alta trupa nu ar fi acceptat”, afirma regizorul.

„Sunt temperamentala!”: „E drept ca sunt mai degraba rezervata cand vine vorba de aparitii, dar, in acest caz, mi-a placut foarte mult personajul feminin, de care ma simt aproape. Nu mi se potriveste intru totul. Desi sunt o persoana temperamentala, nu am fost niciodata tentata sa sparg un televizor, asa cum se intampla in clip. Asta nu inseamna ca nu sunt curajoasa.

Nu am fost dublata de cascadori la film. E drept, ma asigurasem ca nimic nu mi se poate intampla”, glumeste Elena.

Povesti de la filmari

Filmarile pentru videoclip, care au durat patru zile, au inceput pe 1 august. Trupa a inchiriat un elicopter (de la Cristi Becker), platit cu 1.000 de euro pe ora, pentru a filma urmarirea (desfasurata pe o portiune inchisa de autostrada, langa satul Drajna) si anumite cadre speciale. Din cauza vremii nefavorabile, elicopterul a reusit sa filmeze doar o parte din ce isi propusese

„Ne-a prins furtuna, desi prognozele spuneau cu totul altceva. Chiar si pilotul elicopterului, care are de obicei o prognoza exacta, a fost luat prin surprindere”, spune Calin Goia.

Lucrul s-a finalizat miercuri, cu scenele de interior, filmate in vila din Bucuresti a lui Florin Golea, unul dintre asociatii de la casa de discuri Media Services.

Cadrele western au fost turnate la Castel Film, unde eroii au avut costume specifice si cai. S-a filmat inclusiv scena clasica a pistolarilor care se dueleaza.

Peste o saptamana vom vedea videoclipul pe posturile de televiziune.