Lucia Hiriart, sotia generalului Augusto Pinochet, si fiul sau cel mic, Maco Antonio, au fost arestati sub acuzatia de complicitate la frauda fiscala, miercuri, pentru presupusa "complicitate la frauda fiscala".

Fosta Prima Doamna a dictaturii militare (1973-1990), in varsta de 82 de ani, se afla in prezent sub paza in spitalul militar din Santiago, din cauza unor probleme de sanatate.

Generalul Pinochet (89 de ani) s-a deplasat imediat dupa arestare la spital pentru a-si vizita sotia. El a cerut autoritatilor judecatoresti sa inceteze investigatiile la adresa familiei sale, adaugand ca isi asuma intreaga responsabilitate pentru faptele care sunt investigate.

Judecatorul chilian Sergio Munoz ancheteaza de un an presupusa frauda fiscala, referitoare la conturi secrete ale lui Pinochet din Statele Unite, fiind vorba de sume de peste 17 milioane de dolari.

Lucia Hiriart este considerata de magistrat "complice" la o frauda fiscala denuntata de Serviciile de Impozit Interne (SII), referitoare la conturile sotului sau de la banca Riggs si alte banci din Statele Unite. Fiul mai mic al lui Pinochet a fost plasat in detentie, din aceleasi motive, si se afla intr-o inchisoare din centrul orasului Santiago.

Augusto Pinochet Hiriart, fiul mai mare al fostului dictator, s-a declarat ingrijorat pentru viata mamei sale. "Vor s-o omoare, este o femeie care de multi ani are probleme cardiace si sufera de multe alte boli", a sublinat el.