Coliziunea frontala dintre presedinte si premier si ambuteiajul creat in Alianta pe drumul national - cel bun si cel viteaz - al integrarii au determinat convocarea Consiliilor Nationale de Coordonare (CONACO) pentru reparatii de urgenta.

Potrivit dlui Boc, Coalitia urma sa fie supusa unui "test de fidelitate" adresat mai ales PC unde principala proba consta in schimbarea dlor Nastase si Vacaroiu si a presedintilor consiliilor judetene.

Bine ca n-au facut si testul psihologic! Caci in aceeasi zi, pe cand Alianta si Coalitia incercau sa inlature efectele acuzatiilor prezidentiale, cancelarul german Schroder vorbea de amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la UE cu un an.

Pe treptele intrarii la CONACO, dl Boc a comentat pozitiv avertismentul: "daca ne facem treburile bine acasa, putem spera la aderare in 2007". Traindo sperando, murindo cacando.

Tot astfel, premierul a iesit din sedinta Coalitiei cu "calendarul prioritatilor politice" dar fara speranta de a fi insotit la o intalnire cu seful statului - "ti-e frica sa te duci singur?", l-au tachinat pedistii - desi dl Tariceanu a incercat sa-i sensibilizeze: "tu ce-ai face daca te-ar busi presedintele?".

Te-ai feri de Bush, sa nu-ti mai dea o buseala. Drept care, democratii i-au sugerat dlui Tariceanu sa-l ia pe dl Bushescu la sentiment si sa-l intrebe: "ma mai iubesti sau nu?".

Constient ca intrebarea e riscanta, premierul se bazeaza pe desecretizarea celor 21 de documente ale SRI menite sa ateste ca nu exista coruptie in guvern.

Asa este, dl Basescu s-a referit la formarea altei coalitii majoritare (a grupurilor de interese) impotriva razboiului anticoruptie.

Consensul Coalitiei nu l-a multumit deloc pe dl Geoana care a anuntat ca, in functie de raportul Comisiei Europene, PSD va cere alegeri anticipate la primavara.

Asta daca pana atunci dl Geoana va mai fi presedintele PSD caci si dnii Geoana si Nastase si-au incrucisat sabiile in presa, primul acuzand si el o buseala interna: "intregul atac la adresa unui profesor universitar de 69 de ani a fost comandat, regizat si realizat ca o campanie impotriva mea".

Profesorul universitar de 69 de ani (ce "cifra sexy", vorba dlui Geoana, despre taxa unica) este chiar soacra sa care n-are astampar si-si pune ginerele in cele mai jenante situatii.

Ce-i trebuia certificat de luptator si ranit in revolutie? Mai ales ca prof. univ. soacra 69 are vile si terenuri pe care nu le putea dobandi la catedra.

Ginerele Geoana l-a avertizat pe ginerele Nastase ca in PSD incepe "curatenia" impotriva "intereselor personale si de grup". Cine descopera diferenta intre "grupurile de interese" si "interesele de grup" si care din ele ajung la PNA castiga o frumoasa deziluzie.