Compania IBM a extins suportul Linux pentru portofoliul sau de software colaborativ, prin intermediul unor noi oferte IBM Workplace.

Extinderea suportului Linux reprezinta o parte a investitiei planificate, de 100 de milioane de dolari, in software-ul Workplace pentru platforma Linux si va furniza clientilor o oferta mult mai extinsa de solutii colaborative, ajutand in acelasi timp la administrarea costurilor si cresterea flexibilitatii prin suportul pentru mai multe

platforme.

IBM a lansat noul sau software de mesagerie, bazat pe browser, cu suport pentru aplicatia Firefox 1.0.X, si noi aplicatii care vor integra aplicatiile Lotus Notes in IBM Workplace Managed Client.

In plus, un partener de afaceri IBM, Ericom, a anuntat un nou plug-in bazat pe Linux pentru IBM Workplace Managed Client. Aceste noi solutii ruleaza pe mai multe platforme de calcul, incluzand Linux, si ofera optiuni suplimentare clientilor in cautarea unor solutii client bazate pe Linux.

Suportul Lotus Domino Web Acces pentru Firefox 10.X si plug-in-ul PowerTerm WebConnect realizat de Ericom Software pentru IBM Workplace sunt planificate in acest moment pentru a fi disponibile in trimestrul III 2005.

Plug-in-ul Lotus Notes pentru Linux este planificat la aceasta data sa fie disponibil in forma beta in trimestrul III al acestui an, data disponibilitatii generale fiind estimata pentru trimestrul I 2006.