"Daca nu esti timida, intra", scrie cu litere de-o schioapa pe usa scorojita de la o buda din caminul D al Complexului Studentesc Grozavesti. Studentii, plecati in vacanta, au lasat pe zidurile toaletelor zeci de mesaje pe care femeile de serviciu le dau cu greu jos. Buda de pe hol a devenit un soi de gazeta de perete care deserveste tot palierul.

Afli de pe peretii impanziti de anunturi tot ce vrei si ce nu vrei: de unde poti sa iei tus pentru imprimanta, de unde filme, de unde topuri de hartie, cine tehnoredacteaza, cine spala, cine coase. Si tarifele aferente: "Spalatorie-Rufe. Ariel&Omo&Lenor&Coccolino. Spalare - 34.000. Uscare - 38.000" si "Schimb fermoare, scurtez, stramtez pantaloni - 50.000 lucrarea".

Mai mult, snoavele si sentintele care moralizeaza obiceiurile proaste ale studentimii fac legea pe peretii toaletelor: "Fii eficient! Trage apa! Incepand de acum!" sau "Cei care vin dupa tine sunt tot oameni". Sunt si admonestari: "N-ai putea sa centrezi c.....?!" sau chiar amenintari: "Vad cand te c...!" Esti ironizat de poetii caminului: "Voi acei ce stati pe vine/Si alene va c.....

/Lingeti degetele bine/Si pe usa nu mai dati!"; "Trista-i lumea si pustie/Cand te c... si n-ai hartie". Sunt si anunturi de angajare. "Interesante". Si banoase: "Fete videochat. Comision 50%. 3 Sesiuni paralele".

Si mai sunt si indemnuri la lupta si mitinguri de protest: "Stimati colegi, din cauza tratamentului la care suntem supusi de catre Universitate, am decis ca e momentul sa aratam ca spiritul liber si neingradit al studentilor inca mai exista". Semnat: "Celula de criza". Si mai sunt si anunturi care ar inrosi obrajii. Si pagina de ziar.

Si care starnesc avertismente biblice: "O sa arzi in iad o vesnicie!" Alaturi de "Protejeaza-te impotriva unei sarcini nedorite!". Iesi din camin. Cu ochii obositi de-atata lectura. Mai ai vreme sa vezi totusi ca unii locatari sunt nemultumiti: "Cei de la etaj sunt rugati sa nu mai arunce gunoaie pe geam, mai ales in timpul noptii". Semnat: "Cei de la parter".