Presedintele Federatiei Asociatilor Propietarilor din Romania, Radu Opaina a declarat pentru radio Total ca majorarile prevazute pentru aceasta iarna, la intretinere, sint cauzate de pierderile suferite de agentii termici. Economistii nu vad cu ochi buni cresterea preturilor pentru energie termica.

Analistul economic Carol Popa spune la Radio Total ca e vorba de o majorarea artificiala a preturilor.

Pentru o familie cu doi copii care locuieste intr-un apartament cu 4 camere va plati pentru intretinerea din luna decembrie cel putin 5 milioane, iar pentru doi tineri care locuiesc intr-o garsoniera - 2 milioane pe luna.

Cei care si-au instalat centrale de apartament vor fi mai putin influentati de cresterea preturilor. Acestia vor cheltui in medie pentru lunile de iarna cu 30 la suta mai mult decat anul trecut.

Cei mai dezavantajati de scumpirea energiei termice vor fi Bucurestenii.

Intrucit primaria generala nu a reusit sa contorizeze decat 5 la suta din apartamentele din capitala ei vor fi nevoiti sa plateasca aproape dublu fata de cei care au reusit sa-si instaleze aparate de masura la calorifere.

Economistii nu vad cu ochi buni cresterea preturilor pentru energie termica. Analistul economic Carol Popa spuen la Radio Total ca e vorba de o majorarea artificiala a preturilor.