Seful vamilor ii da dreptate presedintelui Basescu care in discursul de joi, 11 august, a adus acuzatii extrem de grave acestei institutii. Sefului Autoritatii Nationale a Vamilor, Gelu Diaconu recunoaste ca mai mult de jumatate din posturile de conducere din cadrul institutiei sunt ocupate la ordin si nu prin concurs.

Dar situatia nu se poate schimba din cauza ... birocratiei. Seful Politiei de Frontiera insa, s-a pus pe treaba si a inceput sa faca verificari la toate punctele de trecere a granitei. Vineri au fost destituiti sase subordonati cu functii de conducere din Satu Mare.

Seful Autoritatii Nationale a Vamilor spune ca, din cauza birocratiei excesive, nu se poate organiza un concurs pentru ocuparea tuturor functiilor de sefi de vama.

Si pentru ca politia de frontiera lucreaza cot la cot cu vamesii, seful acestei institutii s-a simtit vizat de acuzatiile presedintelui si a intensificat controalele. Vineri, la Satu Mare, au fost schimbati din functie sase ofiteri cu functii de conducere.

Au fost constatate grave neajunsuri privind combaterea migratiei ilegale precum si deficiente majore in coordonarea, planificarea si organizarea misiunilor de supraveghere si control a frontierei de stat, in special la 'frontiera verde', fapt ce a condus la inregistrarea unor rezultate scazute in domeniul operativ.