Societatea Romana de Radiodifuziune are datorii de peste 500 miliarde lei vechi, dintre care peste 300 miliarde lei urmeaza a fi platiti intr-o perioada de pana la un an.

Aceste date sunt cuprinse intr-un raport privind situatia financiara a institutiei la data de 30.06.2005, care este publicat pe site-ul srr.

Restul datoriilor, de aproximativ 200 miliarde lei vechi, sunt de platit intr-o perioada mai mare de un an.

SRR are venituri din exploatare de aproape 1.497 miliarde lei vechi, dintre care veniturile proprii reprezinta 905 miliarde, fondurile de la bugetul statului - 592 miliarde, iar subventiile prin programul Socrate Leonardo Da Vinci - 28 milioane.

Potrivit raportului, cele doua surse de venituri proprii pentru radioul public sunt publicitatea - 14,5 miliarde lei vechi si sponsorizarile si donatiile - circa doua miliarde.

Acestea sunt urmate de agentia de presa RADOR, chirii, revista Radio, venituri din vanzare de marfuri, venituri din concerte, venituri din mesaje muzicale, alte venituri din exploatare, venituri din amenzi si penalitati si venituri din prestatii (anunturi, colaborari emisiuni).

Raportul la situatia financiara a SRR la data de 30 iunie 2005 a fost realizat de noul Consiliu de Administratie, in fruntea caruia se afla Maria Toghina, cea care, de o luna si jumatate, i-a luat locul lui Dragos Seuleanu.