No comment, dar tot nu ma pot abtine...am trecut de faza perplexitatii, si recitind raspunsul...

"Avand in vedere faptul ca noile conditii de calatorie ce vor fi aplicabile incepand cu luna octombrie 2005, sunt in acest moment in faza dezbaterii publice, putand fi modificate oricand si in orice forma,"

...

ma intreb - modificarile alea oricind si in orice forma vor fi urmarea dezbaterii publice aflate acum in plina desfasurare? Ce se face pe acest forum se cheama dezbatere publica? Dar ce scrie presa pe acest subiect e dezbatere publica? Pina la urma cine face dezbaterea asta publica? Cine hotareste rezultatul final al "dezbaterii publice", si transpunerea lui in litera de lege? Sau noi ne batem

capul, gura si degetzelele pe tastatura pe acest subiect, isi spune fiecare pasul - unii cu munca in strainatate, unii cu voiajurile de afaceri, unii cu excursiile - ca apoi sa ne pomenim cu legea batuta in cuie - dar si cu pofta de calatorie-n cui!

Cine garanteaza respectarea dreptului la libera circulatie? Mai este respectat acest drept in conditiile in care se impun restrictii si complicatii birocratice celor care doresc sa calatoreasca?

Iata cum noi, platitorii de impozite din care traiesc bine legiuitorii tarii pe care cu drag i-am ales, stam acum in suspans asteptind sa vedem cum vor modifica ei oricind si in orice forma conditiile de calatorie, restrictionind astfel unul din drepturile noastre fundamentale.

Oricum, stiu ca unii se vor bucura foarte tare pentru gaselnita cu voucherele. Vanzarile au crescut vertiginos, mana cereasca pentru hotelieri si agentii de turism...Vrei sa iesi din tara? Ia voucheru', neamule, si dupa aia fa ce te taie capul!