Avionul cipriot, cu 121 de persoane la bord, venea de la Larnaca si se indrepta spre Praga. Potrivit agentiilor internationale de presa, nu sunt supravietuitori. Autoritatile elene au declarat ca avionul a suferit, cel mai probabil, o depresurizare brusca, excluzand orice actiune terorista. O alta posibila cauza a accidentului ar putea fi defectarea sursei de oxigen de la bordul aparatului.

Autoritatile elene au adaugat ca pilotul anuntase turnul de control de la Atena despre aparitia unor probleme de presurizare, dupa care contactul cu aparatul a fost intrerupt.

De altfel, unul dintre pasageri a reusit sa transmita un mesaj varului sau , anuntandu-l ca pasagerii "sunt inghetati", iar pilotii "sunt vineti la fata".

Turnul de control al aeroportului din Atena a anuntat ca a pierdut contactul cu avionul, iar doua aparate de lupta de tip F-16 au escortat avionul inainte de prabusire.

Potrivit pilotilor din avioanele de lupta, capitanul aeronavei cipriote nu a putut fi vazut in cabina inainte de prabusire, iar copilotul parea lesinat in scaunul sau.

Rudele victimelor s-au deplasat, initial, la aeroportul din Atena, fiind ulterior transferate catre diferite centre de primire si consiliere psihologica instalate la Maraton si Grammatikos, in apropiere de locul prabusirii aparatului.

Echipele de interventie elene au gasit, duminica seara, cutiile negre ale avionului, urmand ca expertii sa stabileasca cu exactitate, cauzele producerii tragediei.

Guvernul cipriot a decretat trei zile de doliu national, exprimandu-si tristetea si compasiunea fata de pierderile suferite.