Rodica Culcer, noul director al stirilor TVR, are in vedere o serie de schimbari de ordin editorial, legate in special de verificarea, ierarhizarea si prezentarea stirilor. Acestea vor fi incluse intr-un material similar ghidului editorial al BBC.

"Vreau sa fac rating cu stirile", a declarat jurnalista pentru ziarul Adevarul.

"Mi se pare normal ca televiziunea publica sa fie urmarita de cat mai multa lume, din moment ce consuma bani publici. Daca divertismentului ii cerem calitate, iar la cultura nu este important ratingul, la stiri cred ca ratingul conteaza.

Acesta este obiectivul meu si nu sa inchin sau sa inclin televiziunea actualei Puteri. Se va vedea ca stirile vor fi obiective. Unii dintre cei care cred, acum, ca am simpatii politice vor crede, cand vor vedea Jurnalul, ca am tradat actuala Putere", ne-a declarat Rodica Culcer.

Jurnalista intentioneaza sa includa regula verificarii informatiei din cel putin doua surse independente, pentru a nu lasa loc de subiectivism.

Intrebata daca nu se teme ca va fi comparata cu Alina Mungiu, director al stirilor TVR in perioada Conventiei Democrate, Rodica Culcer ne-a declarat: "Eu o respect si o admir pentru ceea ce face la SAR, dar suntem personalitati total diferite.

Nu cunosc bine acea perioada, caci lucram in Anglia. Astazi, ceea ce ma intereseaza este profesionalismul redactiei. Vreau ca totul sa se desfasoare cat mai transparent. Am si eu punctele mele de vedere, dar nu vor prima in alcatuirea stirilor. Daca nu esti obiectiv, publicul te sanctioneaza imediat, nu-l poti pacali".

Noul director, care a lucrat noua ani la postul BBC, nu este multumit de modul in care functioneaza departamentul de profil din TVR.

"Selectia si ierahizarea stirilor nu sunt adecvate. In plus, prezentarea stirilor, imaginile, dinamica, textele nu sunt de cea mai buna calitate".

Rodica Culcer intentioneaza sa intensifice colaborarea cu departamentul de documentare si sa valorifice reteaua de corespondenti.

Jurnalista considera chiar ca echipa editoriala este singurul element din cadrul directiei la care nu ar opera schimbari majore, avand in vedere ca personalul "este tanar si nu are experienta dinainte de '89".

Rodica Culcer nu va inceta colaborarea cu diferite publicatii, contractul cu televiziunea publica presupunand exclusivitate doar pe domeniul televiziunii, nu si al presei scrise.

Noul director va afla data la care poate incepe activitatea dupa 18 august, cand CA ii va valida numirea in functie.