Comisia de Disciplina si Imunitate a Camerei Deputatilor a fost sesizata de Inspectoratul General al Politiei Romane pentru verificari privind imixtiunea deputatului PD Aurel Olarean in activitatea unor politisti din Radauti.

Incidentul va fi investigat si de Corpul de control al Politiei Romane.

Vineri noaptea, in jurul orei 22,15, medicul de garda de la spitalul din Radauti a anuntat politia despre producerea unui accident de circulatie in comuna Horodnic de Sus si internarea victimelor in respectiva unitate.

Pentru ca victimele accidentului se aflau deja la Spitalul Municipal Radauti, politistii s-au deplasat cu un autovehicul al Politiei Rutiere spre spital.

Ajungand la o trecere de nivel cu calea ferata, au constatat ca semnalul luminos era in functiune si pe ambele sensuri de circulatie erau oprite cateva autoturisme.

Echipajul a pus in functiune sirenele si girofarul si, dupa o asigurare prealabila, a traversat calea ferata. Aproape de spital, ei au fost ajunsi din urma de un autoturism de teren, care i-a blocat brusc sensul de mers.

Din acesta a coborat val-vartej deputatul Aurel Olarean, care i-a somat pe agentii de circulatie sa coboare si sa se supuna unui control pe care dorea sa-l efectueze.

Politistii i-au spus acestuia ca se grabesc sa afle starea de sanatate a victimelor si sa ajunga in timp util la locul comiterii accidentului, rugandu-l sa le permita continuarea deplasarii.

Deputatul le-a dat voie sa-si continue drumul, dupa care s-a indreptat spre sediul Politiei Municipiului Radauti, fiind insotit de un consilier si de un subcomisar aflat in afara serviciului.

Toti trei au fost condusi intr-o camera unde consilierul a inceput sa filmeze in timp ce Aurel Olarean adresa intrebari personalului de serviciu.

Intre timp, a sosit si ofiterul de serviciu care le-a solicitat o delegatie din care sa rezulte dreptul de a efectua control si a filma in interiorul subunitatii. in urma acestei solicitari, deputatul a aratat legitimatia de parlamentar si, luand camera de la persoana care il insotea, a continuat sa filmeze, injurand politistii si spunandu-le ca va schimba conducerea subunitatii.

La un moment dat, el a parasit sediul politiei si s-a deplasat la locul producerii accidentului, ocazie cu care a solicitat agentilor care efectuau cercetarea sa se supuna unui test pentru stabilirea alcoolemiei si sa dea cate o declaratie scrisa, referitoare la imprejurarile in care s-a comis accidentul.

Pentru ca agentii definitivasera cercetarea la fata locului, s-au deplasat la sediul Politiei Municipiului Radauti.

Deputatul a revenit la sediul subunitatii, iar din camera ofiterului de serviciu l-a sunat pe autorul accidentului, caruia i-a transmis sa nu dea vreo declaratie politistilor.

Ca urmare, acesta a rupt declaratia pe care o scria, transmitandu-i politistului ca nu va mai spune nimic decat in fata deputatului. In jurul orei 3,00, deputatul a parasit sediul subunitatii si nu a mai revenit.