Curtea de Conturi a constatat ca Marian Oprisan si apropiatii sai au provocat anul trecut o paguba de aproape 23 de miliarde de lei in bugetul Consiliului Judetean Vrancea.

Un raport al Camerei de Conturi Vrancea a dezvaluit ca, pe linga cele 400 de milioane de lei incasate din salarii anul trecut, Oprisan si-a completat veniturile cu alte citeva sute de milioane de lei din pozitia de membru in comisiile de analiza si evaluare a ofertelor.

Suma incasata de Oprisan si de ceilalti functionari ai Consiliului Judetean a fost de peste 3,1 miliarde de lei, adica aproape 300 de milioane de lei de fiecare.

Din justificarile acestora a reiesit ca au muncit in comisii 110 ore pe zi. Marian Oprisan si vicepresedintele Mircea Diaconu au mai luat 213 de milioane de lei ca indemnizatii de la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica.

Consiliul Judetean a fost prejudiciat cu alte 9,5 miliarde de lei, bani cheltuiti pentru reabilitarea a 17 drumuri comunale, unde nu s-a facut absolut nimic.

Drumurile au fost receptionate pe hirtie de primari si comisiile CJ. Pentru a evita organizarea de licitatii, s-a folosit metoda spargerii unei lucrari in mai multe, cu o valoare mai mica de 100.000 de euro. Astfel, din doua tronsoane de drumuri judetene s-au facut patru. Aceeasi metoda a fost practicata la modernizarea salii de sedinte a CJ, care a costat 227.000 de euro.

Camera de Conturi a trimis dosarul la Tribunalul Vrancea pentru recuperarea celor 23 de miliarde de lei, iar pentru cele mai importante nereguli a sesizat Parchetul Judetean.