Patru telenovele autohtone vor concura din aceasta toamna pentru cel mai mare rating. Printre acestea se numara "Cuscrele" de la National TV si "Secretul Mariei" de la Antena 1.

Nae Cosmescu, regizorul "Cuscrelor", ne-a dezvaluit intr-un interviu care sunt armele pe care le va folosi in lupta.

Cum v-a venit ideea acestui serial?

De pe cand lucram la Tvr. Puneam in scena piesa "Cuscrele", adaptare dupa "Gaitele" lui Chiritescu. Atunci mi-am dat seama ca acele Gaite isi au corespondentul in "mahalaua" de astazi.

Care sunt actorii pe care i-ati distribuit in rolurile principale?

Sunt mandru ca am reusit sa aduc aceasta pleiada de actori extrem de valorosi. Vor juca Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Magda Catone...

Sunt si mai mandru ca am reusit performanta sa le pun pentru prima oara pe Draga Olteanu si Tamara Buciuceanu fata in fata. Prezenta lor intr-o incrucisare de replici ascutite va fi un dialog care va fi savurat de marele public.

Acum se face o grava confuzie referitoare la titlul de vedeta. Eu m-am gandit sa las vedetele sa fie in continuare vedete si sa promovez adevaratele talente. Din echipa noastra de tineret face parte Miss Playboy a Romaniei in anul in curs, Aurelian Temisan, care este totusi un tanar, si Catrinel Sandu, vedeta postului. Nu este o distributie de oameni in varsta.

Va asteptati la un succes rasunator?

Am avut grija ca prin acest amestec sa tintesc doua categorii de telespectatori. Si pe cei mai in varsta, care sa vina pentru sitcom, dar sa dezvolt si latura telenovelistica, pentru tineret.

Sunt de acord ca un anumit serial al unui anumit post de televiziune a avut foarte mult succes. (n.r. "Numai iubirea" difuzat la Acasa TV). Si a fost si un succes real. A avut si calitate. Iar tineretul a simtit. Eu imi propun sa fac un serial cu calitatea textului si a interpretarii si imi asum riscul de a avea un rating foarte mare.

Cate scenarii sunt gata?

Deocamdata, avem scenariile pentru 7 episoade si cat de curand si pentru urmatoarele 3. Speram sa nu ne oprim la 50 de episoade cat este prevazut pana acum.

Care va fi rata de difuzare?

Vom filma un episod pe saptamana si vom difuza tot la fel. Avem de-a face cu actori mai in varsta care vor trebui menajati.

Actorii stiu care va fi viitorul personajelor?

Actorii stiu in mare parte care este traiectoria personajului pe care il vor interpreta. Dar asta depinde si de cum vor reactiona pe platou. S-ar putea ca unii sa faca accidente sau sa plece la cules de capsuni.

Credeti ca reclamele pe care le face Magda Catone ii vor afecta rolul?

Am mizat pe reclama pe care o face Magda Catone. Nu m-ar deranja sa asocieze reclama cu personajul, si nici invers.