Cunoscutul analist politic Ion Cristoiu a semnat cu Antena 3 pentru o emisiune de weekend. Aceasta va debuta in septembrie, va fi difuzata in fiecare duminica intre orele 19.00 si 21.00 si se va numi „Zig-zag cu Ion Cristoiu”.

Jurnalistul nu a putut fi contactat de EVZ pentru detalii cu privire la format si subiectele abordate, dar experienta de realizator TV a acestuia sugereaza ca va fi vorba despre un talk-show.

Numele emisiunii, care se leaga de una dintre publicatiile de succes conduse de analist la inceputul anilor ‘90, „Zig-zag”, si pozitionarea ei in weekend arata ca ar putea fi vorba de un talk-show mai usor.

Ultima emisiune TV a lui Ion Cristoiu a fost „Omul si cartea” la Realitatea TV. Jurnalistul a parasit postul de la Casa Presei Libere la inceputul lui august, afirmand ca era marginalizat din cauza criticilor la adresa presedintelui Basescu.

Numele lui se leaga de aparitia, pe 22 iunie 1992, a primului numar din „Evenimentul zilei”, cotidian care a marcat un punct de cotitura in presa romaneasca, printre altele prin recordul de tiraj atins la jumatatea anilor '90, de 675.000 de exemplare.

Nascut pe 25 noiembrie 1948, Cristoiu a mai condus cu succes, inainte de 1992, „Expres magazin” si „Zig-zag”. In 1997, a parasit „Evenimentul zilei” pentru pozitia de editorialist la „National”.

Jurnalistul a mai schimbat de atunci numeroase locuri de munca, printre care si „Cotidianul”, „Azi” si „Jurnalul National”, unde continua sa publice ca analist politic.

O data cu venirea la Antena 3, Cristoiu si-a mutat ambele joburi in imperiul media al familiei Voiculescu. Pana la inceputul lui august, el avea un picior in imperiul Voiculescu si unul in structura media controlata de Liviu Luca, despre a caror rivalitate s-a vorbit in repetate randuri.