Cu un computer cu acces la Internet, cu o pereche de casti si un microfon puteti vorbi gratis cu oricine doriti in intreaga lume. Trebuie doar un soft si un interlocutor care sa beneficieze de aceleasi facilitati ca si dumneavoastra.

Batalia intre marile companii care ofera gratis comunicatii vocale intre doua PC-uri abia a inceput. Microsoft a lansat in urma cu mai mult timp capabilitati Voice over IP (VoIP), la MSN Messenger – propriul Messenger.

A fost urmat de AOL si de Yahoo. Vocea a devenit principalul motiv de disputa pe piata. Asta, dupa ce Skype, un program foarte utilizat in special de europeni pentru a comunica pe Internet, a depasit 100 de milioane de utilizatori.

Compania a scos deja pe piata doua noi functionalitati pentru posta electronica vocala si pentru efectuarea de apeluri catre posturile telefonice obisnuite.

Servicii

Tehnologia Skype, care se afla si in atentia Google, exista de ceva vreme. Un serviciu de telefonie gratis, care functioneza prin intermediul conexiunii la Internet.

Nu sunt necesare decat o pereche de casti si un PC. Pentru a-si dovedi intentiile serioase, producatorii Skype, creat in urma cu doi ani, au lansat si versiuni pentru Mac, Pocket PC.

Skype include gratis telefonie Skype to Skype, initierea de conferinte pana la cinci participanti, servicii de personalizare si de asemenea serviciul pre-pay Skype Out, care permite utilizatorilor sa sune numere apartinand telefoniei fixe si mobile la pretul unui apel local. Acest software, realizat de o companie londoneza, nu a fost solicitat inca de nici o firma majora de telecomunicatii.

Dupa trei luni de proba, Yahoo a lansat in urma cu circa o saptamana noua varianta de Messenger cu capabilitati de voce. Utilizatorii nu trebuie decat sa fie inregistrati la Yahoo Messenger.

De asemenea, pot folosi o gama larga de sonerii, casuta postala vocala gratis si o arhiva a convorbirilor efectuate. Mai mult, ultima versiune a Yahoo Messenger ofera sharing de poze printr-un singur click de mouse.