Regia furnizoare de energie termica din Targu Mures, Energomur, a solicitat AVAS sa preia datoria catre furnizorul de gaz Distrigaz Nord SA, intrucat proprietarul german, E.ON Ruhrgas, nu s-a aratat dispus la o esalonare a platilor restante pe mai mult de trei luni.

"In ceea ce priveste Distrigaz, s-a facut o esalonare a facturilor neachitate si a facturilor curente. Pe primele am reusit sa le achitam, cele curente nu. In momentul de fata, avem datorii de 7,4 milioane de lei (74 miliarde de lei vechi) si alte 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi) penalizare catre Distrigaz Nord.

Este vorba de o parte a facturii pentru luna martie, plus facturi din lunile aprilie, mai si iunie. Nu avem de ce sa ne angajam la esalonarea la care este dispus Distrigaz, din moment ce stim ca nu putem plati intr-un interval asa de scurt", a declarat corespondentului Mediafax directorul Energomur, Andrea Bauer.

Potrivit acestuia, in conditiile in care AVAS ar fi de acord sa preia datoria, s-ar putea stabili, impreuna cu proprietarul regiei - Consiliul Local Targu Mures, o varianta de plata a datoriilor restante de catre Energomur catre AVAS, in 5-7 ani.

"AVAS ar putea sa adauge aceste datorii la cealalta suma, de 129 miliarde de lei vechi (12,9 milioane de lei - n.r.), reprezentand creante ale Distrigaz, pe care a preluat-o in momentul privatizarii companiei", a afirmat Bauer.

Acesta sustine ca AVAS a cerut Energomur sa intocmeasca un plan de afaceri pentru a avea o baza de discutie asupra acestei posibilitati cerute de regia furnizoare de agent termic.