Agentia Nationala pentru IMM-uri acorda, pentru investitii in tehnologizare, un credit nerambursabil de 50 de mii de EURO. Beneficiarii programului sunt microintreprinderile, societatile nou-infiintate, precum si intrepinderile mijlocii cu capital integral privat.

Solicitantii creditului trebuie sa nu aiba datorii catre bugetul de stat si nici credite restante. Creditul este acordat in doua transe: o parte nerambursabila, oferita de Agentia pentru IMM-uri, si un credit pe termen mediu sau lung, acordat de banca prin care se deruleaza programul.

Valoarea maxima a creditului acordat de agentie este echivalentul in lei a 50 de mii de euro pentru intreprinderile mijlocii si 10 mii pentru microintreprinderi si societatile nou-infiintate.

Creditul acordat de agentie nu poate acoperi mai mult de 40 la suta din investitii, iar cel bancar - 45 la suta. Contributia proprie a beneficiarului trebuie sa fie de cel putin 15 procente din valoarea investitiei.

Programul are pentru anul 2005 un buget de 100 de milioane de lei (adica o mie de miliarde de lei vechi) si se desfasoara intre 15 si 26 august