Exact cand conflictele politice se incinsesera mai tare a venit un nou val de inundatii. Parca anume pentru a-i dovedi presedintelui ca nu e vorba doar de 1% din populatie afectata ci de intreaga tara si de intregul buget, apele au daramat si podul de la Maracineni prin care dl Basescu adesea a trecut pariind ca-si va petrece aniversarea la picioarele lui.

Iata de ce nu e bine sa faci pariuri impotriva naturii. Presedintele abandonase insa zona cu mult inainte si se odihnea in Bucovina dupa cele doua atacuri consecutive la adresa grupurilor de interese care ameninta virtutea si deciziile guvernului - din interior. Unii ziaristi l-au acuzat pe dl Basescu ca, la randul sau, ameninta puterea din interior, furnizand explozibil Raportului de tara al CE.

Sigur ca era mai bine daca dnii Basescu si Tariceanu duceau impreuna tara la dezintoxicare. Se vede insa ca nu-i lasa separatia grupurilor de interese in stat - si repozitionarea lor pe piata.

Caci "baietii astia destepti" (cum le zice dl Basescu) au rupt randurile si frecventeaza mai multe grupuri de interese si partide pe rand si mai multe domenii simultan - iar SRI, SIE si presedintia sunt parte din acest tablou.

Palatul Cotroceni a pierdut deja un consilier (dna Stana Anghelescu) dupa ce dl Basescu i-a acuzat consortul si consortiul de tigari omonim ca abuzeaza de numele institutiei prezidentiale.

Urmarindu-l pas cu pas pe presedinte pana si in vacanta, presa s-a apropiat, fireste, si de "pensiunea Elena" din Bucovina unde insa dl Basescu a negociat strict: va spun ce mananc dar ma lasati in pace, destul m-ati urmarit la mare unde "mai lipsea sa-mi intrati in pat sau in dormitor".

N-a fost nevoie ca presa sa ajunga chiar pana acolo - ca sa descopere ca pensiunea Elena Udrea cu sotul sau Dorin Cocos e legata de "mafia personala a lui Adrian Nastase" pe care dl Basescu o descria acum un an ca fiind "condusa din umbra de cuplul Bittner - Petrache", cu care dl Cocos e coleg de cotet.

Prin urmare, la Cotroceni canta Cocosul Elenei Udrea stricand linistea dinaintea furtunii anticoruptie.

Daca mai adaugam ca dl Lupoi stie "de la baietii care au inregistrat discutiile de la Snagov" ca "presedintele nu e departe de adevar" cand acuza schimbarea deciziei demisiei premierului la masa cu dl Patriciu∁, rezulta ca nu suntem departe de adevar intotdeauna - dar mereu departe de dreptate. Acum le-a pus naiba sa mai se si bata intre ele. Mereu se vor tot bate, noi vom plati mereu.

Partea buna e ca nu mai au timp sa fure, partea rea e ca iar scapa PSD basma furata. Ca dovada, dl Nastase a ajuns "cel mai frumos politician" - intr-un sondaj al Grupului de Studii Sociale. Asta ce grup de interese o mai fi?