„Spectacolul acesta s-a izbit de multe nesanse si contorsiuni si intoarceri, de stagnari si de regresii, dintr-un motiv sau altul, birocratic sau nebirocratic. In fine, a fost facut cu mari emotii si cu dragoste. Ne punem in el toata energia si atentia si dorim sa-l avem“.

Sunt cuvintele Maiei Morgenstern, despre cel mai recent proiect in care este implicata, celebrul musical „Chicago“. Premiera este programata pentru septembrie, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, iar distributia ii mai include pe Monica Davidescu, Stefan Banica jr., Ilinca Goia, Anca Turcasiu si Andrei Duban.

Regia ii apartine actorului si regizorului Ricard Reguant Molinos.

Piesa „Chicago“, regizata de George Abbott, a avut premiera la New York, pe 30 decembrie 1926. In 1973, Bob Foss, John Kender si Fred Ebb au preluat drepturile de autor asupra piesei, iar Bob Foss a venit cu ideea de a o transforma intr-un vodevil.

Spectacolul a ajuns si la New York, pe 3 iunie 1975, urmarind indeaproape povestea originala, dar prezentand-o intr-un nou concept, cel al „Vodevilului muzical“.