In pauza meciului cu Pandurii, suporterii dinamovisti au fost scosi in suturi de la loje de bodyguarzii lui Ioan Becali. In altercatia de duminica seara au fost sparte pahare si farfurii.

Meciul de fotbal Dinamo-Pandurii Targu-Jiu a fost marcat de incidentele petrecute in pauza jocului. Un grup de suporteri a reusit sa pacaleasca vigilenta jandarmilor si a bodyguarzilor si a incercat sa invadeze tribuna oficiala a stadionului, pentru a discuta cu presedintele executiv Ioan Becali.

Dupa cum ne-a declarat ieri Nicolae Badea, presedintele Consiliului Director, fanii „doreau sa puna cateva intrebari”. Pretextul pentru actiunea in forta a galeriei l-a constituit interdictia impusa de directorul de marketing Mircea Copaci. Acesta nu-i lasase pe suporteri sa agate doua bannere pe gardurile din incinta arenei.

„Ce aveti cu Andone?”

Fanii au dat semne de nervozitate inca din prima repriza. Pe suporteri ii roade instabilitatea de la nivelul bancii tehnice. Criticile din ultima vreme ale lui Ioan Becali, noul presedinte executiv, la adresa jocului practicat de echipa, precum si zvonurile conform carora Ioan Andone urmeaza sa fie inlocuit cu Dan Petrescu sau Gica Hagi ii nelinistesc pe suporteri.

Chiar de la primul fluier, galeria a scandat, in repetate randuri, numele lui „Ando”. La pauza, suporterii au dat sa intre la tribuna oficiala, motivand ca vor sa discute cu Copaci. Garzile de corp ale lui Becali au intervenit in forta, blocandu-le accesul pe scari. Discutia fani - conducere s-a axat pe problema antrenorului si s-a purtat peste umarul „gorilelor”.

„Ce aveti cu Andone? De ce vreti sa-l dati afara?”. In acel moment, Becali le-a ordonat garzilor de corp sa-i scoata afara pe suporteri. A urmat un schimb de lovituri ca in K-1. Pana la urma, „intrusii” au fost scosi de la „oficiala”, fiind impinsi si imbranciti. In urma „gorilelor”, de la „oficiala” a coborat si Ioan Becali.

La masa presei, aparat de bodyguarzi, fostul impresar a incercat sa dialogheze cu fanii stransi ca la urs, gata sa-l infrunte pe Becali. „Hai, gata, plecati in tribuna! Valea de-aici!”, li s-a adresat Becali. Fanii s-au aprins imediat. „Noi nu suntem Steaua!” si „Dinamo suntem noi!”, au scandat membrii galeriei. „Urarile” pentru conducere au continuat de la peluza, in repriza a doua.

Becali a iesit pe o usa laturalnica

„Incidentele s-au petrecut in pauza partidei, in timp ce lumea de la tribuna oficiala se afla in sala de protocol. Oamenii mancau, stateau de vorba... Unul avea un pahar in mana, care i-a zburat cat colo in altercatie. Au fost sparte pahare, farfurii.... Suporterii au urcat scarile si incercau sa ajunga la oficiala. Atunci au intervenit garzile de corp ale lui Becali.

Au iesit scantei intre cele doua grupuri. Becali a fost si el atins, chiar imbrancit”, ne-a povestit unul dintre bodyguarzii implicati in lupte. Cativa angajati ai firmei Bronec (care ar fi trebuit sa asigure, impreuna cu jandarmii, ordinea in incinta arenei) aveau camasile murdarite si sfasiate.

La o ora dupa ce meciul intrase in istorie, jandarmii erau inca la stadion. Recalcitrantii au fost amendati. Dupa meci, Becali a iesit pe o usa de serviciu, evitand ziaristii. Ieri, presedintele executiv avea programata o intalnire cu liderii galeriei.

Procuroru’, de partea „revolutionarilor”

La cateva ore dupa terminarea partidei, Cornel Dinu, administrator-delegat la Dinamo, le-a dat dreptate suporterilor, declarand la TVR: „Multimea are intotdeauna dreptate. Fotbalul este un conglomerat in care publicul nu trebuie anulat”.

Procuroru’ n-a ratat insa ocazia sa-l „perie” pe Ioan Becali, despre care a spus: „Cand a iesit inaintea multimii, presedintele executiv parca era Papa Giovanni al 23-lea, ca tot poarta el acest nume!”.

La randul lui, directorul executiv Cristi Borcea a spus la Antena 1: „De cand sunt eu la Dinamo, de 11 ani, nu stiu ca suporterii sa fi intrat cu forta la loje”.

„Nu-i mai platim pe jandarmi”

Nicolae Badea, presedintele Consiliului Director, a infierat modul in care fanii au considerat de cuviinta sa ia legatura cu conducerea clubului. „Dupa meci l-am sunat pe unul dintre liderii galeriei. Mi-a zis ca doreau sa puna cateva intrebari!”, ne-a declarat ieri Badea.

Sefii clubului din Soseaua Stefan cel Mare au anuntat masuri extreme. „Fortele Jandarmeriei si firma „Bronec” nu si-au facut datoria. Spectatorii n-ar fi trebuit sa ajunga pana in dreptul tribunei oficiale. Din acest motiv vom refuza sa le platim serviciile pentru meciul cu Pandurii. Mi-e groaza sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost un meci international.

Nu e primul incident pe care jandarmii nu-l administreaza asa cum trebuie. Ba sunt prea agresivi - ca in meciul din Cotroceni, de acum cativa ani, cand au actionat cu gazde lacrimogene -, ba sunt pasivi, ca in seara trecuta”, a mai spus patronul de la „Computerland”. Conform conducerii dinamoviste, pentru un meci obisnuit de campionat, Jandarmeria incaseaza in jur de 100 de milioane de lei vechi.

Firma de paza percepe un tarif asemanator. Jandarmeria nu este obligata prin lege sa asigure ordinea in incinta arenelor, ci doar in afara lor. Dinamo sustine ca, in baza unui acord intre Liga Profesionista de Fotbal si Jandarmerie, cluburile sunt obligate sa plateasca acest „serviciu” (paza in interiorul stadioanelor), desi nu-l doresc.