Privatizarea RomTelecom se apropie de final. Faza cautarii unui consultant in vederea incheierii privatizarii a demarat ieri prin anuntul publicat de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI). Consultanta financiara pe durata desfasurarii etapelor de privatizare va fi asigurata de catre banci de investitii internationale.

Acestea sunt invitate sa depuna scrisori de interes vizand acordarea acestor servicii la sediul MCTI pana pe data de 25 august 2005. Vanzarea cotei de 45,99 la suta din actiunile RomTelecom, detinuta de stat, va fi realizata prin intermediul unei oferte publice initiale, acompaniata de listarea la bursa din Bucuresti si la bursa internationala.

Anuntul de solicitare de scrisori de interes a fost publicat in romana si engleza pe site-ul ministerului, dar si in presa internationala. Cel mai important criteriu in selectia consultantului va fi, conform MCTI, experienta globala si europeana in privatizari din sectorul comunicatiilor special in zona Europei Centrale si de Est.