Cel putin 26 de persoane au fost ranite in aceasta dimineata in Japonia, in urma unui seism cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter.

Unul dintre raniti se afla in stare critica, dupa ce a fost prins sub acoperisul unui complex sportiv prabusit partial la Sendai, oras situat la nord de capitala Tokyo.

Majoritatea ranitilor au ramas blocati in lifturi sau in locuintele ale caror usi au fost deformate de seism.

Seismul s-a produs la ora 5:46 ora Romaniei, in nordul Japoniei si a fost urmat de un tsunami de mici dimensiuni pe coastele arhipelagului. Valul, cu o inaltime de numai 10 centimentri, a fost inregistrat, la 18 minute dupa cutremur, in vechiul port Ayukawa, situat la 300 de kilometri nord de Tokyo.

Epicentrul seismului a fost localizat la 20 de kilometri sub nivelul oceanului, la nord-est de coastele insulei HONSHU, si a fost resimtit pana in capitala.

Generatoarele electrice de la uzina nucleara OGANAWA din nordul tarii si-au intrerupt automat functionarea pentru a preveni o catastrofa radioactiva.

Televiziunea nipona a comunicat ca situatia este sub control, dar 17.000 de locuinte au ramas, temporar, fara curent electric.