Procurorii de la Parchetul General au intocmit dosar penal fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu si colegului sau de partid Florin Georgescu, in dosarul stenogramelor PSD, in baza articolului 13 din legea privind combaterea faptelor de coruptie. Ei sunt acuzati ca si-au folosit influenta pentru a obtine unele foloase.

Pedeapsa prevazuta in acest caz este cuprinsa intre unu si cinci ani de inchisoare.

Rodica Stanoiu si Florin Georgescu au fost vicepresedinti ai PSD cand partidul se afla la guvernare. Florin Georgescu a renuntat la functie pentru a putea fi primviceguvernator al Bancii Nationale Romane.

Liderul PSD, George Maior, considera ca investigarea de catre Parchetul General a dosarului stenogramelor partidului inseamna o implicare periculoasa a unui institutii a statului in conflictul dintre partide.

Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat ca partidul nu va ceda santajului si dorintei actualei puteri de a politiza justitia.

Social-democratii neaga existenta stenogramelor.

Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, in dosarul stenogramelor PSD urmeaza sa fie audiat si actualul secretar general al partidului, Miron Mitrea.

Pana acum au fost audiati Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu, care au recunoscut existenta

stenogramelor.

Dosarul Stenogramelor a fost inregistrat la inceputul anului, in urma unui denunt, semnat de mai multe organizatii civice, cu privire la eventuale fapte de coruptie ce ar reiesi din stenogramele unor sedinte ale Delegatiei Permanente a PSD.