Examenul de intrare in avocatura, organizat in noiembrie

de     Adevarul
Miercuri, 17 august 2005, 0:00


Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), Calin-Andrei Zamfirescu, a anuntat, luni, ca Uniunea organizeaza, incepand cu 23 noiembrie, examenul de primire in profesia de avocat.

Candidatii trebuie sa-si depuna dosarul, cu cel putin 25 de zile inainte de data concursului, la baroul din circumscriptia pe raza careia doresc sa-si exercite activitatea.

Disciplinele de examen sunt: organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept penal, drept procesual civil, drept procesual penal. Probele se noteaza cu note de la unu la zece.

Examinarea se face oral sau scris, insa la cel putin trei materii concursul consta in probe scrise. Probele orale se sustin inaintea probelor scrise si sunt eliminatorii.

Sunt declarati admisi candidatii a caror medie generala este de minimum sapte. Candidatii declarati respinsi pot face contestatii in termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la avizierul Comisiei de examen.


79 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi