KIA a confirmat ca va aduce la Frankfurt noua generatie a lui Magentis. Gratie acestui model, compania spera, ca si Hyundai, ca va reusi sa atraga dintre clientii segmentului D prin combinatia de design modern, echipare aproape completa si pret mic.

Cu o lungime de 4735 mm, o latime de 1805 mm si o inaltime de 1480 mm, noul Magentis ofera un plus de cote la toate capitolele comparativ cu generatia precedenta.

Designul este similar cu al lui Hyundai Sonata, pe a carui platforma se si bazeaza. Evident, exista si cateva diferente, menite a face legatura cu marca, dar, per ansamblu, acestea nu sunt semnificative.

In replica, asa cum KIA a obisnuit deja, Magentis va fi mult mai bine dotat chiar si in versiunile de baza. Clientii vor beneficia de ABS, ESP, airbag-uri frontale, laterale si de tip cortina, tetiere active sau parktronic, pentru a aminti doar elementele de siguranta activa si pasiva.

Clientii europeni ai noului model vor beneficia de trei motorizari: doua pe benzina (2 litri in patru cilindri si un 2,7 V6) si un propulsor pe motorina, 2.0 CRDi, de 113 CP, cunoscut deja de la Sorento. Pe alte piete este disponibil, in plus, un motor in patru cilindri de 2,4 litri.