Jeep are planuri mari in ceea ce priveste expansiunea pe pietele mondiale si mai ales pe cea europeana, unde categoria SUV este dominata clar de rivalii de pe "batranul continent" sau de cei din Asia.

Pentru aceasta, producatorul american va prezenta la Frankfurt doua prototipuri care prefateaza viitoarele modele Jeep, ce vor fi lansate in curand pe piata: Compass si Patriot.

Acestea vor avea ca tinta publicul tanar, in cautarea unei masini de dimensiuni mari, cu tractiune integrala 4x4, care sa nu coste la fel de mult precum modelele altor marci.

Compass este o masina compacta, cu garda la sol redusa fata de celelalte modele ale marcii. Designul acesteia a fost inspirat din competitiile de raliu europene si se va adresa acelui segment de cumparatori care nu au luat Jeep in calcul pana in prezent, din cauza dimensiunilor foarte mari ale modelelor comercializate.

De asemenea, la capitolul atuuri pot fi incadrate performantele deosebite si consumul foarte scazut de combustibil. De partea cealalta, Patriot se doreste un fel de "masina saracului" pentru americani.

Designul va pastra acelasi stil patratos, puternic si capabil al lui Cherokee, parbriz aproape vertical si o imagine mult mai "saracuta" decat cea a lui Compass.

Pretul de pornire al acestei masini va fi, conform producatorului, de circa 16.000 de dolari, insa se asteapta ca, in Europa, masina sa fie adusa la o valoare mult mai mare de 15.000 de euro.

Aceasta va fi echipata cu ultima generatie de sisteme off-road Jeep, ceea ce o va face una dintre cele mai versatile din clasa sa.