Ideea ca britanicii de la Jaguar vor intra in segmentul SUV nu este noua. De altfel, inca de la prezentarea conceptului R-D6 s-a tot vorbit despre acest lucru.

Si, pana la urma, tocmai acel model pare sa fie si punctul de plecare al noului produs Jaguar, care nu o sa fie un SUV veritabil (pentru a nu intra in competitie cu Land Rover), ci un crossover.

Prevazut sa apara peste trei ani, acesta va fi un estate de lux inalt, cu garda la sol ridicata si tractiune integrala, urmand astfel sa intre in competitie cu Audi allroad.

Platforma sa urmeaza sa fie aceeasi pe care o vor folosi viitoarea generatie Ford Mondeo si Volvo S80, tractiunea 4x4 va fi imprumutata de la Freelander, in timp ce de la Discovery vor fi preluate sistemul TRS-ul (Terrain Response System) si suspensia adaptabila.

In ceea ce priveste motoarele, se spune ca gama va cuprinde un 3.0 V6, un 4.4 V8, dar si unitatea 2.7 V6 ce era lansata cu prilejul prezentarii lui R-D6. Toate aceste propulsoare vor fi cuplate unei cutii automate cu 6 rapoarte.