Intel Corporation a anuntat accelerarea livrarii pe piata a procesoarelor dual-core cu tehnologie Hyper-Threaing Intel Xeon si a procesoarelor Intel Xeon MP.

Noile procesoare vor contribui la imbunatatirea timpului de reactie al serverelor, precum si a vitezei si a lucrului in regim multitasking, permitand aplicatiilor sa administreze informatii din cele pana la patru core-uri ale fiecarui procesor Intel.

In plus, Intel a initiat un amplu program de evaluare a mii de platforme dual-core destinate dezvoltatorilor de software si clientilor sai de tip corporate.

Desi termenul propus initial era 2006, Intel intentioneaza sa introduca pe piata procesorul dual-core Intel Xeon MP, cu nume de cod "Paxville", destinat serverelor cu patru sau mai multe procesoare, in cursul anului 2005.

Paxville va oferi un nivel de performanta cu peste 60% superior generatiilor anterioare si va utiliza cipsetul Intel E8500, care a fost conceput pentru utilizare in regim dual-core si a fost lansat pe piata ceva mai devreme in decursul acestui an.

Pentru serverele si statiile de lucru cu doua procesoare, Intel intentioneaza sa lanseze pe piata in cursul anului 2005 un procesor Intel Xeon dual-core premium, cu nume de cod "Paxville DP". Paxville DP va oferi un nivel de performanta cu pana la 50% mai bun fata de generatiile anterioare si va utiliza cipsetul Intel E7520.

Paxville DP se adreseaza utilizatorilor entuziasti care adopta si evalueaza tehnologia dual-core, si va fi urmat de o familie mai ampla de platforme bazate pe procesoare dual-core Intel Xeon, cu nume de cod "Bensley", ce vor fi lansate in primul trimestru al anului 2006.

Bensley urmareste sa incheie un proces de tranzitie accelerata catre utilizarea tehnologiei dual-core in intreaga gama de servere si statii de lucru a Intel.

Atat procesorul Paxville la 64-bit, cat si Paxville DP vor utiliza tzehnologia Intel Hyper-Threading, permitand astfel unui singur procesor dual-core sa ruleze simultan patru thread-uri.

Platformele vor include si caracteristici de securitate de nivel superior, ca de exemplu Execute Disable Bit, precum si caracteristici superioare de administrare a consumului de energie ce utilizeaza Demand Based Switching.