HP a semnat o intelegere cu Scitex Corporation Ltd. privind achizitia, pentru 230 milioane de dolari, a majoritatii activelor liderului de piata din domeniul tiparului de format foarte mare - Scitex Vision.

Ca urmare a acestei achizitii, HP isi extinde pozitia de lider pe care o detine pe piata tiparului de format mare si in domeniul tiparului de format foarte mare si isi consolideaza pozitia de partener care ofera toate tipurile de solutii furnizorilor de servicii de tiparire.

Scitex Vision este lider de piata in imprimantele de format mare si foarte mare pentru afisajul publicitar si aplicatiile industriale, cum sunt panourile de afisare stradale, bannerele sau ambalajele. Compania are sediul central in localitatea Netanya din Israel. Venitul inregistrat in ultimul an financiar, incheiat la 30 iunie 2005, a fost de 142 milioane dolari.

Principalele sale filiale se afla in Statele Unite, Belgia, China, Mexic si Africa de Sud, compania fiind de asemenea prezenta in alte 75 de tari.

Achizitia completeaza portofoliul HP de imprimante de format mare si de tipografii digitale. In plus, HP va beneficia de tehnologia proprietara a Scitex pentru capetele de imprimare, care ii va aduce un important avantaj competitional.

Sinergia dintre HP si Scitex Vision poate fi de asemenea valorificata in tehnologia inkjet, servicii si suport, retelele de distributie directe si indirecte, precum si in reteaua de furnizori.

In prezent, sunt in curs de definitivare conditiile de incheiere a tranzactiei, care se estimeaza ca va fi finalizata in aproximativ 90 de zile. Afacerea achizitionata de la Scitex Vision va fi complet integrata in HP Imaging and Printing Group.