Varianta numirii lui Gica Hagi pe banca tehnica a lui Dinamo Kiev a picat. Aflata in cautarea unui nou antrenor, Leonid Buriak fiind demis dupa eliminarea din turul secund preliminar al Ligii Campionilor, gruparea ucraineana s-a oprit asupra francezului Paul Le Guen.

Semnarea contractului este considerata iminenta deoarece exista deja un acord de principiu. Acesta a fost incheiat recent la Monte Carlo, unde s-au produs primele contacte intre Igor Surkis, presedintele lui Dinamo, si Le Guen.

Socotit omul potrivit sa scoata din impas trupa unde activeaza Cernat, Ghioane si Irimia (locul 3 dupa 5 etape, la 4 puncte de liderul Sahtior), tehnicianul de 41 de ani a fost invitat pentru finalizarea negocierilor la Kiev, unde a sosit ieri.

Amanuntele ramase in suspans par o formalitate, intrucit principalele date ale intelegerii, potrivit presei locale, sint stabilite. Contractul va fi pe un sezon, cu optiune de prelungire, iar salariul de doua milioane de euro, cu 800.000 de euro mai mult fata de cit lua francezul la Olympique Lyon.

Avantaje

E liber si nu foarte scump

Sefii lui Dinamo Kiev nu l-au ales intimplator pe Paul Le Guen. Pe linga calitatile profesionale, probate de cele 4 tiltluri consecutive cu Lyon, francezul dispune de doua atuuri decisive: este liber, plecarea de la Olympique producindu-se la incheierea acordului, si nici nu-i exagerat de pretentios.

Sefii alb-albastrilor obtinusera consimtamintul altor trei antrenori, dar toti ar crea griji. Oleg Blohin se ocupa de "nationala" Ucrainei, argentinianul Hector Cuper are contract cu Mallorca, iar germanul Ottmar Hitzfeld, desi somer, a cerut un salariu mare, 3,5 milioane de euro.